Homemade pesto

Delicious it’s getting weather for pesto again! Well for me it’s always pesto weather 😉 That’s what you wish for, no? Homemade pesto!

Here, my own recipe, it’s easy peasy lemon squeezy!


 Ingredients for 2 people: 

– 2 handsful basil

– 1 hand of walnuts

– 1 clove fresh garlic

– Parmesan cheese

– Good quality olive oil (extra vergine)

– Extra: A little bit of salt to taste


Kitchen apparature:

– Mortar (or a kitchen aid)

– Garlic press

– Cheese grater


How to do:

Put the basil & walnuts in the kitchen aid or mortar.

Put the basil, walnuts, garlic in the kitchen aid ; click on the ‘knife’ and let the machine cut it for 30 seconds or so. (I prefer the nuts not too small cut) If you’ve chosen the mortar, grind the ingredients for at least 2 or 3 minutes.

After you’ve done that, slowly add the oil, be careful not to use too much oil, and follow with adding the parmesan cheese (a good handful or more if you like) Taste it, and add some salt if needed.

If the pesto is looking and tasting good, it’s ready! If not: You have to grind or mix it a little bit longer..

Good luck and I hope you will like the pesto! ♥ It goes with anything really (pasta, on a cracker, breadsticks)

Screen Shot 2016-05-22 at 17.25.36

Heerlijk het wordt weer weer voor pesto! Daar verlang je toch naar? Zelfgemaakte verse pesto!

Heb je zin in pesto? Veel plezier!

 


Ingrediënten voor 2 personen:

– 2 handen basilicum

– 1 hand walnoten

– 1 teentje verse knoflook

– Parmezaanse kaas

– Goede olijfolie (extra vergine)

Extra: Snufje zout


Keukenapparatuur:

– Vijzel (of een keukenmachine)

– Knoflookpers

– Kaasrasp


Bereiding:

Doe de basilicum & walnoten in de keukenmachine of vijzel.

Als je de ingredieten in de keukenmachine hebt gedaan; druk dan op het mes en laat het ongeveer 30 seconden snijden. Als je de ingrediënten in de vijzel hebt gedaan; stamp dan de ingrediënten voor ongeveer 2 á 3 minuten.

Als je dat hebt gedaan, doe dan de knoflook in de knoflook pers er bij en schaaf daarna de parmezaanse kaas (zelf mag je kiezen hoeveel) erbij, doe er dan een scheut olie bij en als je wilt een snufje zout en dan stampen of mixen maar! (Als je de keukenmachine gebruikt; doe weer het zelfde knopje en even lang als de vorige keer)!!!

Als de pesto er goed uit ziet dan is hij klaar, maar als er nog grote delen van de walnoten in zitten moet je nog even verder stampen of mixen!

Veel succes en geniet van je pesto als hij klaar is. ♥

 

Advertisements

One Reply to “Homemade pesto”

Give a reaction: / Geef een reactie:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s